Nova web stranica URT „Nexe Team”-a Našice

Zahvaljujući svojem članu, URT „Nexe Team“ Našice dobio je i novu web stranicu. Stranica je modernog izgleda te vrlo pregledna tako da će korisnici moći na jednom mjestu dobiti sve informacije o udruzi, aktivnostima, ali i nadolazećim projektima.

Unutar stranice nalaze se i informacije o školi trčanja kao i prijavnica a sve s ciljem što boljeg i lakšeg informiranja javnosti o školi ali i aktivnostima koje udruga nudi. Novu stranicu možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://urtnexeteamnasice.hr/

Otvorene prijave za Nexe Croatia Backyard Ultra

Iz tehničkih razloga utrka je uz prethodno pribavljenu suglasnost američkog vlasnika dobila novo ime i logotip te će se održati 30. 06. 2023. godine. URT „Nexe Team“ Našice, ovog puta kao jedini nositelj i organizator utrke skupio je dosta iskustva te će u 2023. godini uz prethodno pribavljane dozvole i suglasnosti svih subjekata, zajedno sa sponzorima i pokroviteljima tijekom utrke ponuditi bogatu gastro ponudu, igraonicu za djecu, ali i bolju kvalitetu same utrke tako da će se po prvi puta moći pratiti rezultati trkača u realnom vremenu, a rezultati će biti projicirani na video platnu.

Kako navode iz „Nexe Team“-a organizacija utrke je već započela, očekuje se da će okupiti i dio inozemnih trkača te se ovaj jedinstven događaj želi dovesti na još veću razinu, a isključivo s ciljem promocije Grada Našica, jezera Lapovac, ali i trčanja kao zdravog načina života. Više detalja o utrci kao i same prijave možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1739

Dobri sportski rezultati za vikend

Dana 13. 08. 2022. u sklopu novogradiškog glazbenog ljeta održao se prvi Psunj Trail, utrka kroz prirodu. Trkači su se natjecali u dvije utrke od 7 i 22 km. Start utrke krenuo je s poznatog izletišta Strmac gdje se trčao krug oko samog izletišta, a zatim kroz šumu prema Brezovom polju, najvišem vrhu Slavonije (985 mnv). Dio same staze prolazi rutom Slavonski planinarski put kroz krasne predjele Psunja. Kraća staza bila je, također, kružnog karaktera tako da je cilj bio na početnoj točki – Strmcu. Stotinjak natjecatelja moglo je uživati u čistom zraku i ljepotama Strmca i Psunja. Za sigurnost utrke pobrinuli su se planinari HPD Strmac i HGSS koji su ujedno i pripremili staze.

Na stazi od 7 km Ivana Devald osvojila je izvrsno 4. mjesto dok je Novela Drmić osvojila 15. mjesto s vrlo dobrim osobnim rezultatom U muškoj konkurenciji Dejan Šoufek osvojio je odlično 5. mjesto i time zaokružio sportski vikend našičke trkačke udruge.

Simpatična „Opaka utrka“

Zoran Trninić sudjelovao je na Čevu – jedinstvenoj, simpatičnoj i zabavnoj „Opakoj utrci” dužine 2,7 km koja, osim brzine, podrazumijeva i konzumaciju gemišta na okrjepnim stanicama.

Koncept ove utrke vrlo je sličan popularnim pivskim utrkama, a svrha ovakvih okupljanja je isključivo druženje i zabava dok je rezultat ipak u drugom planu, a Zoran je u „jakoj konkurenciji“ od stotinjak trkača uspješno „položio ispit“ i sretno stigao do cilja.

Otvorene prijave za Feričanci Wine Run

Otvorene su prijave za Feričanci Wine Run koja će se održati u subotu 24. 9. 2022. u sklopu 5. Festivala Frankovke – festivala vina i rekreacije. Trčat će se kroz feričanačko vinogorje i degustirati najbolja Frankovka. Nakon utrke natjecatelji će moći uživati u besplatnoj degustaciji vina, bogatoj gastronomskoj ponudi suhomesnatih proizvoda, sireva, domaćih kolača, pekmeza i sl. te glazbeno – zabavnom programu.

Popularnost “vinskih“ utrka hrvatskim vinogorjima od Istre pa do Slavonije i Baranje, vrtoglavo raste diljem zemlje. Dobra kapljica kao motivator za sportaše, ali i poticaj na kretanje za eno i gastro hedoniste, prepoznata je i u Feričancima, mjestu poznatom po najboljoj Frankovki. Feričanci Wine Run kruži ”Kroz šume i vinograde” te ako želite trčati i pri tome se dobro zabaviti možete se prijaviti na ovdje: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1743

Foto: URT „Nexe Team“ Našice
Izvor: Našice TV