Aktivan vikend za URT „Nexe Team” Našice

U subotu 17.09.2022. godine startalo je peto izdanje Mazator trail i to s najvećim disciplinama do sada. Start i cilj svih disciplina je na jezeru Petnja koje se nalazi nedaleko od Sibinja, odnosno Slavonskog Broda. Utrka se odvijala na obroncima Dilj gore. Svi trail zaljubljenici mogli su odabrati između četiri discipline, a za one koji žele na UTMB ili druge prestižne svjetske trail utrke, tu su i ITRA bodovi.

Na stazi od 15,4 km našao se Mijo Benković koji je utrku završio na 7. mjestu dok Margareta Ibriks na žalost nije mogla nastaviti utrku zbog više uboda stršljenova koji su se pojavili tijekom utrke.

Šuma je životna zajednica drveće, grmlja i šumskih životinja te se smatra savršenom ekološkom tvornicom. U blagodatima Moslavine u okolici Kutinskog bazena u organizaciji Klub Jumpa na ovogodišnjeg Ktrek-u 2022.sudjelovala je članica Nexe Teama Suzna Brlek sa svojim sinom Arian Brlek te su oboje pobijedili na utrci od 4. km, Suzana u ženskoj konkurenciji a Arijan na utrci djece.

U subotu je u Parku prirode „ Kopački rit” održan 7. Baranjski Ferivi polumaraton. Uz mnoštvo zabavnih sadržaja i savršenu organizaciju, Atletski klub Slavonija – Žito ponudilo je utrku Parkom prirode.

Članovi URT Nexe team sudjelovali su na ovoj utrci :

  • Hrvoje Tržić
  • Igor Topalović
  • Mario Pavičić
  • Ivan Lončarić
  • Jasna Tušek Lončarić
  • Hrvoje Dundović

Svi naši natjecatelji uspješno su završili utrke a posebno treba istaći rezultat Jasne Tušek-Lončarić koja je u svojoj starosnoj kategoriji osvojila prvo mjesto te rezultat Hrvoja Tržića koji je u svojoj starosnoj kategoriji osvojio drugo mjesto sa novim osobnim rekordom. U organizaciji Atletskog kluba Vukovar održana je Utrka stubama u Vodotornju pod nazivom “Vukovarskih 198” s ciljem na vrhu poznate vukovarske građevine, jednoga od simbola bitke za Vukovar i Domovinskoga rata.

Ime utrke vezano je uz 198 stuba koliko ih Vodotoranj ima, a natjecatelji su prošli i 200 metara memorijalne staze te završili utrku izlaskom na vidikovac i dodirivanjem zastave RH.

Na utrci na kojoj se prijavilo preko 150 trkača članovi URT „ Nexe Team” ostvarili su odlične rezultate pa je tako Filip Malenica stigao šesti dok je Fapali Jurica na vrh vodotornja stigao kao osmi. Kao i proteklih godina, 17.09. 2022. godine održan je memorijalni ultra maraton „Miroslav Peris“. U proteklih 5 godina, Udruga Specijalne Jedinice Policije GROM glavni je organizator obilježavanja obljetnice pogibije te održavanja memorijalnog maratona u čast pilotu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, pukovniku Miroslavu Perisu. Stazu dugu preko 40 km pretrčali su i članovi URT „ Nexe Team” Martina Jozanović i Mato Pauković.

Bogatu sportsku subotu zatvorio je član URT „Nexe Team” Našice Marko Srnec koji je u večernjim satima istrčao polumaraton u Puli u sklopu 4. Pula Marthona i to sa vrlo dobrim ostvarenim rezultatom.

Nedjelja, 19.09.2022. godine bila je rezervirana za 28. Joma Varaždinski polumaraton i Hervis utrka građana i to u organizaciji trkačkog kluba „Marathon 95“ iz Varaždina i suorganizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Start i cilj utrke bili su na Kapucinskom trgu.

Ona se od svog početka 1995. godine organizira povodom Dana oslobođenja Varaždina 22. rujna 1991. godine. Utrku na 5 km uspješno je istrčala Sandra Andrašek dok je na polumaratonu sudjelovao Zoran Trninić sa vrlo dobrim ostvarenim osobnim rezultatom.

Iz URT „Nexe Team” Našice ističu da u subotu 24.09.2022. godine u sklopu 5. Festivala Frankovke – festivala vina i rekreacije organiziraju drugo izdanje utrke Feričanci Wine Run. Iako su službene prijave zatvorene, moći će se izvršiti prijava i na startu od 12,00 sati a start utrke dužine 9 km je u 14,30 sati te se sve informacije mogu dobiti na telefon 0994959919.

Foto: URT „Nexe Team“ Našice
Izvor: Našice TV