Škola trčanja

Djeca i mladi

 S početkom nove školske 2022/2023 godine kreće  škola trčanja, a mi ponovno organiziramo  treninge za djecu. 

Trčanje donosi veliku korist za zdravlje i najbolji je način čovjekovog kretanja.

Pozitivni učinci trčanja su znanstveno dokazani. Za trčanje vam trebaju samo dobre  tenisice, primjerena odjeća i već možete početi!

Termini škole trčanja uklopiti će se i prilagoditi nastave  odvijati će se tri puta tjedno.

 Trening za djecu traje oko 60-90 min koncipirani su tako da djeca kroz igru i različite vježbice nauče osnove atletke, usvoje pravilnu tehniku trčanja, steknu naviku vježbanja već od malih nogu, a budući da se treninzi odvijaju na otvorenom  povezat će se i s prirodom u društvu svojih vršnjaka.

Glavni cilj ovog programa je uključiti što više djece u vježbanje.

Svjesni smo koliko je ova pandemija utjecala na aktivnosti djece u zadnje dvije godine. Jako puno djece prestalo je redovito odlaziti na svoje treninge isto kao što su i mnogi odrasli zapostavili svoje vježbanje, a jedno i drugo vrlo je važno za očuvanje zdravlja, a kod djece i za pravilan rast i razvoj.

Mjesečna članarina za  školu trčanja  iznosi 100kn, a ako vam se ovo što ste pročitali sviđa i želite upisati svoje u URT „ Nexe Team „ Našice mailom na URT „ Nexe Team“ Našice ili  na telefon 099 288 4090 (tajnik i koordinator Marina)

Treninzi za osnovnoškolce i srednjoškolce su otvorenog tipa a po zimi je URT „ Nexe Team“ Našice osigurao termin u dvorani.
Termini treninga za osnovnoškolce i srednjoškolce biti će određen naknadno.

Trener škole trčanja je Mirko Kruljac-Glišo, umirovljeni nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice, dobitnik Nagrade za životno djelo Grada Našica za osobiti doprinos i dugogodišnje djelovanje u našičkom sportu.

Mirko Kruljac ne samo da je rođeni Našičanin već je cijeli život proveo u svom gradu, kojem je ujedno posvetio sportsku karijeru i iškolovao generacije Našičana.

Mirko Kruljac vrlo uspješno surađuje s lokalnom zajednicom i jedan je od glavnih organizatora natjecanja u raznim sportovima za osnovne škole.

Rukomet je ostao njegova najveća ljubav, i Glišu, kako ga Našičani nazivaju, i danas se može redovito vidjeti na utakmicama RK Nexe kao vjernog navijača te smo iznimno ponosni što smo ga uspjeli angažirati kao našeg trenera.