„Nexe Team” sudjelovao na Korinthos Ultri u Mađarskoj

Korinthos Ultra – Distance Running Race jedna je od najtežih utrka u Mađarskoj, podsjeća na klasičnu utrku ultra – distance trčanja, Spartathlonu sa specifičnim pravilima gdje se propisane dionice moraju istrčati u određenom vremenu inače slijedi diskvalifikacija. Događaj je povezan s tradicionalnom grčkom utrkom na nekoliko načina, budući da je udaljenost od 81 km izvorne utrke Korinthosz.hu ista kao dionica Spartathlona Atena – Korinthos.

Utrka također predstavlja izvrsnu priliku za mentalnu i fizičku pripremu za Spartathlon, budući da su klimatski uvjeti grčke utrke, tolerancija monotonije dugih ravnih staza i elementi trčanja noću prisutni i na distancama Korinthos 160km i Korinthos 80 km

Utrka se trči se na izmjerenoj, certificiranoj stazi čija je točna duljina 161,08 km, odnosno gotovo točno 100 milja, a savladavanje unutar standardnog vremena može biti i kvalifikacijski rezultat za Spartathlon (muškarci 21 sat, žene 22 sata). Na utrci je nastupio član URT „Nexe Team” Našice Gábor Szőcs koji je izvjestio da se utrka odvijala po izuzetno teškim uvjetima s visokom temperaturom i velikom relativnom vlažnosti zraka tijekom dana, a tijekom noći dionice je presrelo i veliko nevrijeme.

Ovaj puta Gábor je u zadanom vremenu uspio istrčati 97 km što je odličan rezultat s obzirom na već spomenute uvjete. Po prvi puta URT „Nexe Team” Našice ima natjecatelja i na ovakvoj utrci u inozemstvu te ističu da su jako zadovoljni s ostvarenim rezultatom kao i promocijom Grada Našica i Udruge u inozemstvu.

Izvor: TV Našice