Član URT „Nexe Team“-a Našice najspremniji pripadnik Oružanih snaga RH 2023. u tjelesnoj spremnosti

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team“ Našice dana 11. studenog organizirala je 6. Memorijalni ultramaraton „Vukovar to smo MI” od Našica do Vukovara, u spomen na sve poginule hrvatske branitelje. Dionica je bila duga 92 kilometara i trčalo se po teškim vremenskim uvjetima uz jaku hladnu kišu, a u ovoj utrci, osim sportaša, sudjelovali su i pripadnici Hrvatske vojske s kojima ova Udruga ima odličnu suradnju.

Tridesetak trkača svojim je trčanjem poslalo poruku da žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene, a iz Našica je trkače ispratio predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski istaknuvši 67 hrabrih našičkih Vukovaraca koji su sudjelovali u obrani Grada Vukovara.

Trkače je u Velimirovcu dočekao gradonačelnik Krešimir Kašuba

U Vukovaru je trkače dočekao pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

Desetnik Marin Dvorski, član URT „Nexe Team“-a Našice po treći puta je osvojio ovu vrstu natjecanja sa 103 skleka u 2 minute, 105 trbušnjaka u 2 minute i trčanjem 12 minuta na 3200 metara te je postao najspremniji pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske 2023. godine u tjelesnoj spremnosti. Ovo je treći put da se Marin našao na postolju budući da je ovo natjecanje osvojio 2015. i 2022. godine.

URT „Nexe Team” Našice u svojim redovima ima velik broj članova, pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske te su iznimno ponosni na rezultate koje ostvaruju na natjecanjima u organizaciji Hrvatske vojske.

Po povratku u Našice u mjesnom domu Velimirovac organizirano je zajedničko druženje i dodjela spomen medalja, a trkače je dočekao gradonačelnik Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler, predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski i zamjenik Marijan Tepeš te predsjednik Mjesnog odbora Velimirovac Marin Knežević koji je ujedno bio i domaćin trkačima.

URT „Nexe Team” Našice posebno zahvaljuje logističkoj potpori kao i ustupanje kombi vozila JVP-u Našice, DVD-u Velimirovac, DVD-u Feričanci te Udruzi učenika, mladih i učenika s teškoćama „Prijateljstvo” Feričanci.

Izvor: TV Našice