Otrčan 3. Memorijalni ultramaraton 132. brigade Hrvatske vojske

U organizaciji Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team” te u sklopu proslave 32. obljetnice ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica, 30-ak trkača iz cijele Hrvatske sudjelovalo je na 3. Memorijalnom ultramaratonu 132. brigade Hrvatske vojske, dugom 52 kilometra. Početak ultramaratona bio je bio kod spomen – obilježja hrvatskim braniteljima u Ivanovcu, a cilj spomen – obilježje „Uskrsla Hrvatska” u središtu Našica gdje su sudionici, od kojih je bio veliki broj djece – polaznika Škole trčanja, zajedno s predsjednikom Mjesnog odbora Našice Darkom Cerovskim i potpredsjednikom Marijanom Tepešom, zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje.

Prema riječima predsjednika URT „Nexe Tema”-a Tomislava Galla cilj ovog Memorijala je poslati poruku da hrvatski branitelji nikada ne smiju biti zaboravljeni. „Dionica koju smo istrčali bila je prekrasna – ljudi su nas na svakom kilometru pozdravljali i bodrili i jako sam ponosan na ovu utrku. Mi trčimo „Da se ne zaboravi” i ovaj Memorijalni ultramaraton će se svakako nastaviti narednih godina.” – izjavio je predsjednik Gall zahvalivši se Gradu Našicama, kolegi trkaču iz Širokog Brijega kao i svima koji su sudjelovali.

Zajedništvo i promicanje vrijednosti

Predsjednik Darko Cerovski zahvalio se URT „Nexe Team”-u na organizaciji ovog ultramaratona kao i na dosadašnjim aktivnostima kojima promiču istinu o Domovinskom ratu.

„Imali smo prilike vidjeti jednu predivnu sliku večeras u Našicama povodom 32. obljetnice ustroja 132. brigade Hrvatske vojske. Našička Udruga rekreativnog trčanja i ove je godine organizirala ultramaraton njoj u čast te im se ovom prilikom zahvaljujem na evociranju sjećanja na Domovinski rat kao i na radu s mladima kojih je večeras veliki broj.” – izjavio je Cerovski najavivši daljnju potporu Grada Udruzi rekreativnog trčanja.

Potpredsjednik Marijan Tepeš naglasio je kako je jedan od ciljeva ovog ultramaratona očuvanje sjećanje na hrabrost i žrtvu pripadnika 132. brigade kao i svih hrvatskih branitelja.

„Ovim smo događajem obilježili 32. godinu ustroja 132. brigade Hrvatske vojske koja je dala izuzetno vrijedan doprinos našoj zajednici. Moram izdvojiti ovaj trenutak jer nas on podsjeća na hrabrost, odlučnost i posvećenost pripadnika ove brigade. Također, ovo je prilika da odamo počast onima koji su svojom nesebičnošću učinili naš grad i domovinu sigurnijim mjestom za život. Neka nas njihova predanost i hrabrost i dalje nadahnjuju.” – poručio je Tepeš. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Izvor: TV Našice