Ponovno dobri rezultati za URT „Nexe Team” Našice

„Nexe Team“ na Plitvicama promovirao Grad Našice

U subotu, 03.06.2023. godine je u Nacionalnom parku Plitvička jezera, a u organizaciji AK Plitvice i pod generalnim pokroviteljstvom JU Nacionalni park Plitvička jezera, održan 38. Plitvički maraton na kojem je nastupilo ukupno 1.182 natjecatelja na maratonu, polumaratonu i utrci od 5 km.

Maraton su otvorili ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević i župan Ličko – senjske županije Ernest Petry koji je ujedno i označio start utrke. URT „Nexe Team“ Našice, zahvaljujući prijateljstvu s AK Plitvicama i direktorom utrke Lopoldom Špeharom, imalo je okrijepnu stanicu na kojoj su ujedno prezentirali Grad Našice, ali i nadolazeću utrku Nexe Croatia Backyard Ultra.

Od našičkih trkača nastupili su Sandra Andrašek na 5 km te Ivana Devald, Božidar Smokrović, Suzana Brlek, Borislava Lehki, Zoran Trninić i Boris Abičić u utrci polumaraton. Svi trkači uspješno su istrčali ovu zahtjevnu stazu. Logistika i potpora timu bili su Melita Šoštarec, Marina Lozić, Novela Drmić i Tomislav Gall.

„Nexe Team“ Podržao donatorsku utrku

Donatorska utrka “Run for Down” u organizaciji “Udruge sindrom Down” i Atletskog kluba Perpetuum mobile održala se ove subote na zagrebačkom Savskom nasipu. Nastavak je to humanitarnog projekta koji je zaživio prošle godine kada su mnogi Zagrepčani u svibnju na istom mjestu hodali ili trčali u znak potpore osobama sa sindromom Down. Ovaj projekt spremno su podržali članovi URT „Nexe Team“ Našice te je na utrci od 5 km sudjelovala Martina Jozanović.

Braća Fapali ponovno na postolju

Da „Nexe Team“ ima dobre trkače ponovno su pokazali braća Fapali. Općina Pitomača je subotu ugostila brojne trkače iz cijele Hrvatske koji su sudjelovali na drugom izdanju utrke Klopotec trail Pitomača 2023. Bilo je tu i natjecatelja iz raznih krajeva VPŽ, a neki su “potegnuli” čak iz Njemačke.

I ove godine sudionici utrke natjecali su se na kraćoj stazi od 7 kilometara (+D 190 metara) i na dužoj stazi od 14 kilometara (+D 360 metara).  Na utrci od 7 kilometara boje URT „Nexe Team“-a Našice branio je Matija Fapali koji je osvojio prvo mjesto.

U nedjelju, 04.06.2023. po 2. put održala se u Varaždinskim Toplicama atletska utrka pod nazivom Putevima rimskih legionara – 2. trail Aquae Iasae MMXXII. Trčalo se po prekrasnim šumskim stazama i putevima bliže i dalje okolice Varaždinskih Toplica. Natjecatelji su nastupali u jednoj od tri ponuđene dionice i to u utrkama na 4 km (Centurija), 9.8 km (Kohorta) i u najtežoj utrci na 20.8 km (Legija). Na utrci od 4. Km nastupio je Jurica Fapali koji je osvojio drugo mjesto te tako zaključio bogat vikend za našičku Udrugu rekreativnog trčanja URT.

„Nexe Team“ organizira 6. Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“

U organizaciji URT „Nexe Team“ iz Našica, Općine Sunja, Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata općine Sunja, Grada Našica, Grada Vukovara, Općine Donja Motičina, Županije Osječko – baranjske i Sisačko – moslavačke od 09.06.2023 do 11.06.2023. održat će se 6. Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“ u duljini od 305 km i trajanju od 37 sati. Početak ultramaratona bit će u Gradu heroju Vukovaru dana 09.06.2023. godine u 21,00 sat, a cilj u mjestu Sunja 11.06.2023. godine u 10,30 sati. Cilj utrke je zapaliti svijeću i ‘svjetlo Vukovara’ donijeti u Sunju te utrkom, kao i prošle godin,e ponovno spojiti ova dva mjesta Ultramaraton će se trčati bez odmora, štafetno, a trčat će pedesetak maratonca iz cijele Hrvatske.

Izvor: TV Našice