URT „Nexe Team” Našice nastupio u Salzburgu

Dana 21.05. 2023. godine održana je Salzburška utrka koja nudi čisti užitak trčanja u gradu Mozarta. Ravna i brza staza spaja utrku s nekim kultnim znamenitostima ovog povijesnog grada, od srednjovjekovnih do baroknih zgrada i zelenih i mirnih krajolika pomiješanih u jednu petlju od 21 km. Sve to s veličanstvenim, snježnim istočnim Alpama u pozadini gdje trkači mogu uživati u sjajnom ugođaju s mnogo ljubaznih gledatelja i više glazbenih i navijačkih točaka duž staze.

Po prvi puta su se na ovoj stazi trčali su i članovi URT „Nexe Team” Našice Boris Abičić i Tomislav Gall koji su stazu uspješno istrčali te u cilj ušli sa zastavom Hrvatske i Grada Našice popraćeni velikim aplauzom prisutnih gledatelja.

URT „Nexe Team” Našice uspješan na utrci „Litice oko Virovitice”

Trail utrka „Litice oko Virovitice”, održana je u svom trećem izdanju u subotu 20.05.2023. godine. Start i cilj utrke i ove je godine bio ispred Mjesnog doma u virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ gdje se okupilo 360 natjecatelja.

Start prve i najduže utrke, one na 33 kilometra (Crvena staza) bio je u 10.30 sati. Petnaest minuta kasnije startali su natjecatelji na Plavoj stazi (19 kilometara), a u 11 sati, uz zvuk startnog pištolja, jurnuli su prema cilju natjecatelji Žute staze, koji su prirodu ovoga dijela Virovitičko – podravske županije upoznavali na 7 kilometara dugoj dionici.

Na utrci od 7 km nastupili su članovi URT „Nexe Team” Našice Matija Fapali koji je osvojio 5. mjesto, Dejan Šoufek sa osvojenim 34. mjestom i Martina Jozanović s osvojenim 25. mjestom. Na utrci od 19 km nastupio je i Mijo Benković koji je osvojio 37. mjesto.

Jurica Fapali drugi na Jaskanskom polumaratonu

U nedjelju 21. svibnja 2023. godine održan je 24. Jaskanski polumaraton, „Memorijal Predrag Bošnjak”. Događaj je u sebi sadržavao utrke na 5 km, 10 km i 21 km, a na utrci od 5 km nastupio je član URT „Nexe Team” Našice Jurica Fapali koji se ponovno našao na postolju i osvojio drugo mjesto s odličnim osobnim rezultatom.

Izvor: TV Našice