URT „Nexe Team” Našice sudjelovao na polumaratonu „Putevima sibinjskih žrtava“

Članovi URT „Nexe Team“ Našice Tomislav Gall, Martina Jozanović, Dejan Šoufek i Božidar Smokrović dana 17. 2. 2024. godine sudjelovali su na 10. polumaratonu imena „Putevima sibinjskih žrtava“.

Memorijal su organizirali Općina Sibinj i Trkači kluba Brace iz Slavonskog Broda povodom Dana Općine Sibinj i 89. obljetnice sjećanja na sibinjske žrtve, odnosno događaj koji je trajno obilježio sibinjski kraj. Stazu dugu 21 kilometar, od Jakačine Male do Sibinja trčalo je 50-ak maratonaca iz cijele Hrvatske a pred ulazom u cilj kod spomenika Sibinjskim žrtvama u Sibinju, pridružila im se mladež i djeca iz Osnovne škole Sibinj.

Ovo je jedan od najmasovnijih memorijalnih utrka u Hrvatskoj te su trkači svojim sudjelovanjem podsjetili i na stradanje osmorice nevinih Hrvata, stanovnika Odvoraca u veljači 1935. godine mučki ubijenih od strane žandarmerije Kraljevine Jugoslavije, prije punih 89 godina. Po završetku utrke, na svečanoj večeri, uručene su predstavnicima udruga, klubova i društava te pojedincima prigodne zahvalnice

Održan je i Enosophia Krndija trail

U organizaciji SRK Baraber u mjestu Gazije, dana 17. 2. 2024. godine održan je Ensophia Krndija trail. Ova utrka boduje se u Slavonsko – Baranjskoj trail ligi u 2024. godini. Na stazi dužine 12 km za URT „Nexe Team“ Našice u vrlo jakoj konkurenciji od 78 natjecatelja nastupio je Mijo Benković koji je zauzeo odlično 24 mjesto.

Foto: Općina Sibinj, SRK Baraber, URT „Nexe Team“ Našice

Izvor: TV Našice