Uspješan vikend trkača URT „Nexe Team“-a Našice

Visoke temperature i podjednako visoka motivacija trkača na samome startu obilježile su ovogodišnje, drugo po redu izdanje Trail „Sovsko jezero 2023. u organizaciji Odbora za uređenje i zaštitu Sovskog jezera. Trail koji je održan 26.08.2023. godine je obuhvatio tri dječje staze na 200, 400 i 600 metara te tri staze za odrasle trkače od kojih je najduža duga 21 kilometar, srednja 10 kilometara i ona najkraća 5 kilometara. Na stazi dužine 5 km URT „Nexe Team“ imao je dva trkača – Matija Fapali ponovno je ostvario izvrstan rezultat osvojivši 2. mjesto dok je Novela Drmić uspješno istrčala utrku i osvojila 18. mjesto.

Boje URT „Nexe Team”-a Našice na stazi dužine 21 km branila je Ivana Devald koja se također popela na postolje i osvojila izvrsno 3. mjesto te je ovom rezultatom pokazala da se nalazi u vrlo dobroj formi nakon napornih treninga koje je održavala tijekom ljetnog perioda.

U isto vrijeme u Zagrebu se održavao Grawe noćni maraton, a na stazi zvana „desetinka“ (4,2 km) našle su se članice URT „Nexe Team“-a Našice Sandra Andrašek, Marina Lozić i Marija Martinović koje su uspješno istrčale utrku baš kao i Zoran Trninić koi je nastupio na stazi „četvrtmaraton“.

Uspješan vikend zaključio je Emanuel Puhanić

Članovi našičke Udruge rekreativnog trčanja nastupili su i u inozemstvu. Tako je u nedjelju 27. 08. 2023. godine Boris Abičić uspješno nastupio na utrci od 10 km u sklopu 6. Subotičkog polumaratona.

Uspješan vikend zaključio je mladi Emanuel Puhanić koji se nakon dužeg izbivanja vratio na atletske staze te u sklopu Mitinga AK Slavonija – Žito na utrci od 400 metara popravio osobni rekord koji sada iznosi 54,62 sekunde.

Iz URT „Nexe Team” –a Našice podsjećaju da su u tijeku upisi u školu trčanja za djecu i mladež, a prijaviti se može na poveznici: https://urtnexeteamnasice.hr/skola-trcanja/upisi-u-skolu-trcanja/ Za sve dodatne informacije udruga se može kontaktirati putem emaila: nexeteam2018@gmail.com.

Izvor: TV Našice