Debitantski nastup mladog Našičanina na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske

Ovogodišnja dvoranska sezona u zagrebačkoj atletskoj dvorani na Velesajmu otvorena je Dvoranskim prvenstvom Hrvatske za mlađe juniore i juniorke ove subote. Naelektrizirana prepuna dvorana sportaša i gledatelja jedva da je uspjela primiti preko 200 natjecatelja iz tridesetak klubova iz cijele Hrvatske. Sportaši su stizali iz svih regija Lijepe Naše, bez obzira na polarne uvijete na cesti koji su ih dočekali prošlog vikenda.

Natjecanja su se odvijala tijekom cijelog dana, od ranih jutarnjih sati do kasno u večer kada su završena klupskim štafetama. Borilo se u svim atletskim disciplinama: od sprintova do bacanja i skokova preko dugih i srednjih pruga te prepona.

Emanuel Puhanić, našički srednjoškolac, atletikom se bavi nepunih godinu dana

Na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske po prvi puta u srednjim prugama nastupao je i naš sugrađanin, braneći boje grada i kluba Nexe Teama, s odličnim debitantskim nastupom i novim osobnim rekordom te plasmanom na sedmo mjesto Državnog atletskog Prvenstva Hrvatske.

Emanuel Puhanić, našički srednjoškolac, atletikom se bavi nepunih godinu dana, nakon prestanka bavljenja tenisom gdje je također postigao izvrsne rezultate, a čemu možemo pridodati i nekoliko godina treninga plivanja, triatlona i nogometa.

Za Emanuela ovo je potpuno drugačija godina. Teško je bilo pronaći motivaciju jer on nema uvjete za trening ove prestižne discipline kraljice svih sportova. Najbliži atletski stadioni nalazi se u Osijeku i Slavonskom Brodu, ali su pod ključem pa su se svi treninzi odvijali na cesti ili travi nogometnog igrališta te u teretani Fitnes kluba Nac.

Bez obzira na teške uvjete za treniranje, koji se ne mogu usporediti s onima u velikim gradovima njegovih suparnika, ovaj odličan rezultat od 2:11:35 na 800m te plasman na sedmo mjesto na Prvenstvu Hrvatske još je vrjedniji te ulijeva nadu i daje novi, još jači motiv za nastavak dalje kroz krv, suze i znoj jer je atletska sezona tek počela.

Kako navode iz Udruge uz stručno vodstvo i nadzor poznatog trenera Nikole Borića vesele se nastavku treninga i borbi s vlastitim ograničenjima, ali i sa suparnicima kroz utrke te idućem natjecanje koje će se održati ponovno u zagrebačkoj dvorani 4. veljače na Otvorenom prvenstvu Zagreba dok je kruna i vrhunac sezone i njihov najveći motiv Prvenstvo Hrvatske i kvalifikacijska utrka za Balkansko prvenstvo u Turskoj krajem lipnja ove godine.

foto: URT „Nexe Team” Našice, HAAK Mladost; HAS
Izvor: TV Našice