Nakon 32 sata trčanja 3. Nexe Croatia Backyard Ultra ima pobjednika!

U organizaciji URT „Nexe Team”-a Našice ovaj je vikend održana 3. Nexe Croatia Backyard Ultra – ultramaraton gdje natjecatelji moraju uzastopno pretrčati udaljenost od 6706 metara (4,167 milje) za manje od jednog sata, odnosno jedan krug oko Lapovca. Nakon što trkač završi krug preostalo vrijeme unutar sata se koristi za pripremu za sljedeći. Treba napomenuti kako je ovaj ultramaraton „highlenderskog” karaktera – trči se sve dok posljednji sudionik ne ostane na stazi.

Ove godine to je ponovno uspjelo Tomislavu Poljaku, članu Atletskog kluba Martin Dugo Selo koji je trčao 32 sata ostavši sam na stazi od rekordnih 110 natjecatelja.

Za ovaj je rezultat najbitniji trening

Novi – stari pobjednik Tomislav Poljak, koji je na Lapovac došao s obitelji, izjavio je kako je ovo bila izuzetno teška utrka u kojoj je u dva navrata razmišljao o odustajanju.

„Bila je ovo jako zahtjevna utrka, čak sam bio i blizu odustajanja, ali sam odlučio da to ipak neću napraviti – dok god dolazim na cilj u zadanom vremenskom roku to se neće dogoditi. Odluka se isplatila i postao sam po drugi put pobjednik Nexe Croatia Backyard Ultre s vrhunskim rezultatom. Protivnici su bili izvrsni, a svakako bih izdvojio konkurenta za prvo mjesto, Mateja Arnuša,  koji je zbog ozljede, nažalost, morao odustati.” – izjavio je Tomislav naglasivši kako je za ovakav rezultat bitan trening te da se pripremao za utrku u trajanju od 48 sati. „I na kraju bih se zahvalio organizatorima koji su ove godine Backyard Ultru podigli na još viši nivo i vidimo se dogodine.”

Iduće godine se vidimo na istom mjestu

„Jako mi je drago što je Tomislav ponovno osvojio lapovački ultramaraton i naglasio bih kako je on veliki borac. Ove je godine imao dobru konkurenciju iz 10 zemalja, međutim niti u jednom trenutku nisam posumnjao u njega.

Treće je ovo izdanje Backyarda i koliko sam čuo od natjecatelja jako su zadovoljni organizacijom i ovogodišnjom utrkom. Svi su otišli doma s pozitivnim dojmovima i s obećanjem da će se vratiti iduće godine – pogotovo ekipa iz Slovenije koja je najavila još veći broj trkača tako da ćemo imati zanimljivu borbu.” – rekao je Tomislav Gall, predsjednik URT „Nexe Team”-a Našice i organizator utrke koji se na kraju zahvalio svojim članovima, Gradu Našicama, Turističkoj zajednici Grada Našice, Turističkoj zajednici Osječko – baranjske županije, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Osječkoj pivovari kao i NEXE Grupi čiji je član Uprave i predsjednik Rukometnog kluba „Nexe” Josip Ergović ostvario zavidan rezultat te istrčao svoj osobni rekord. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici. Također, donosimo vam prvih 20 mjesta, a ovdje možete pronaći ukupni poredak.

Izvor: TV Našice