Ne pobjeđuje najbrži, nego najizdržljiviji trkač – Na Lapovcu krenula Nexe Croatia Backyard Ultra

Jučer je na Lapovcu krenula utrka Nexe Croatia Backyard Ultra, 3. po redu. To je izrazito ekstremna utrka, u kojoj ne pobjeđuje najbrži, nego najizdržljiviji trkač. Organizacija URT „NEXE Team”-a Našice privukla je 110 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Sjeverne Makedonije, Srbije, Mađarske, Austrije, Francuske, Velike Britanije i Njemačke koji su startali u 18 sati s brane nakon uvodnih riječi predsjednika našičke Udruge rekreativnog trčanja Tomislava Galla.

Nexe Croatia Backyard Ultra je velika promidžba za Grad Našice

„Izuzetno smo zadovoljni odazivom – naime, okupilo se 110 natjecatelja tako da je na Lapovcu podignut jedan veliki kamp. Prošle se godine trčalo 28 sati, a za ovu sam siguran da će biti i više. Također smo ove godine pozvali lokalne OPG-ove kako bi posjetiteljima, kojih je popriličan broj, pokazali što Našice nude dok je naša organizacija pripremila roštilj točno u ponoć, ali samo za trkače. Rekao bih kako je ovaj događaj zanimljiv kako za trkačku zajednicu tako i za Grad Našice kojemu je ovo velika promidžba.” – izjavio je predsjednik Gall s porukom da će utrka dogodine biti još veća i jača.

Natjecatelje je pozdravila i direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler koja je izjavila kako Nexe Croatia Backyard Ultra je od velike važnosti za promociju Našica. Turistička zajednica Osječko – baranjske županije i Hrvatska turistička zajednica prepoznale su utrku u sklopu projekta i promocije outdoor turizma stoga su dodijelili financijska sredstva iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Izvor: TV Našice