Nexe Team na u Zadru na „Wings for Life World Run”

U nedjelju, 5. svibnja, s Liburnske obale u Zadru startalo je točno u 13:00, novo izdanje Wings for Life World Run. Tradicionalna međunarodna utrka  kojom se prikupljaju sredstva za istraživanje liječenja ozljeda leđne moždine od svog prvog izdanja održava se u Donatovom gradu, ove godine u još 6 europskih centara kroz službene utrke čiji su domaćini: Beč (AUT), München (GER), Poznan (POL), Prag (CZE), Ljubljana (SLO) i Zug (SUI), a utrke uz aplikaciju održavaju se i na mnogim drugim lokacijama.

Utrka u Zadru jedina je službena Wings for Life World Run utrka čija se ruta proteže uz more – i to od starta pa sve do dolaska automobila presretača. Wings for Life utrka posebna je upravo i po tome što nema klasičan atletski cilj nego sudionici zapravo “bježe” od presretačkog vozila, koje je u nedjelju 11. godinu zaredom lovilo amatere, rekreativce i profesionalne trkače i trkačice, koračali oni u tenisicama ili gurali kolica, sve do (otprilike) Primoštena. Baš svi su se sudionici i sudionice utrke morali kretati desnom trakom ceste, a onog trenutka kada bi ih presrelo službeno Wings for Life World Run vozilo, utrka je za njih bila i – završena.

Planetarno jedinstvena utrka u samo nekoliko godina osvojila je srca sportaša i rekreativaca diljem svijeta. Wings for Life World Run svoju popularnost duguje plemenitom cilju i zajedništvu koje izaziva među sudionicima jer oni zajedno trče za one koji ne mogu, s ciljem pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine koja muči milijune ljudi širom planeta.

Ekipa URT „Nexe Team“ Našice također je podržala ovu humanitarnu utrku i u Zadar su doputovali trkači, djeca i logistika:

  • Ivana Devald
  • Novela Drmić
  • Sandra Andrašek
  • Zoran Trninić
  • Rita Andrašek Trninić
  • Darko Dolovski
  • Ksenija Dolovski
  • Ema Dolovski i
  • Boris Abičić

Izvrstan rezultat Darka Dolovskog

Svi trkači uspješno su završili utrku, ali treba istaknuti rezultat Darka Dolovskog koji je, prije nego što ga je sustigao presretač, istrčao 34,24 km – 6. rezultat u njegovoj kategoriji, odnosno ukupno 52. rezultat od gotovo 8.000 trkača koji su startali.

Dasović ponovno na postolju

U subotu, 4. svibnja u organizaciji AK Maksimir i Općine Brinje u Brinju je održan 7. Brinje trail na kojem je na tri staze prijavljeno ukupno 170 trkača. Na stazi dužine 17 km Renato Dasović ponovno je ostvario odličan rezultat utrčavši u cilj kao treći i tim je rezultatom nastavio niz osvajanja odličja. Samo dan prije Renato je imao „zagrijavanje“ tj. nastupio je na zabavnoj 1. Pivskoj milji u Kutini u kojoj je sudjelovalo 80 sudionika starijih od 18 godina. Pivska milja je sve popularnija rekreativna utrka koja je spoj atletske utrke i pivske zabave. Renato je utrku hrabro istrčao i „preživio“ s obzirom da je cilj utrke što brže istrčati jednu milju odnosno oko 1600 metara, pritom svakih 400 metara ispijajući jedno pivo.

Već idući vikend Nexe Team trkači nastavljaju sa svojim aktivnostima u Sarajevu, Virovitici, Poreču i Zagrebu. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Foto : URT “Nexe Team” Našice, Izvor: TV Našice