URT „Nexe Team” Našice ostvario odlične rezultate

Gotovo 500 trkača iz četiri zemlje – Mađarske, Srbije, Ukrajine i Hrvatske, nastupilo je u subotu, 11. 5. 2024. godine na četvrtom izdanju trail utrke „Litice oko Virovitice”. Ova trail utrka po četvrti je put vodila mnoge trkače po sunčanim obroncima Bilogore u disciplinama 7, 13 i 24 km. Na utrci od 7 km našao se član URT-a „Nexe Team” Matija Fapali koji je u cilj utrčao kao četvrti dok se na stazi od 13 km našao Miroslav Marković koji je u cilj utrčao kao peti. Na 24. km natjecao se Darko Dolovski koji je zauzeo 6. mjesto. Svakako treba napomenuti da je u svim kategorijama bila iznimna konkurencija te su ovi rezultati našičke Udruge rekreativnog trčanja vrlo uspješni.

Isti dan u Varaždinu održala se humanitarna utrka „Grada Anđela” čiji je prihod od uplaćenih startnina namijenjen Udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. Ovu revijalnu humanitarnu utrku od 4,85 km podržali su Sandra Andrašek i Zoran Trninić

Emanuel Puhanić treći u Poreču

Niz dobrih rezultata nastavio se i u Poreču gdje je 12. 5.2024. godine održano natjecanje iz kalendara HAS-a gdje je nastupio sedamnaestogodišnji član URT-a „Nexe Team” Emanuel Puhanić zauzevši 3. mjesto u utrci na 400m sa rezultatom od 56:01.

Nexe Team u Zagrebu i Sarajevu

Nedjelja je bila predviđena za brdsku trku Boroša (nekad Sljeme) koja je najstarija planinska trka u zemlji s 34-godišnjom tradicijom! Izuzetno lijepa trka, pravi prototip planinskog izazova, iz centra grada do najvišeg vrha planine na koju se naslanja. Na utrci od 12,7 km+870 u društvu ponajboljih hrvatskih trkača našao se i Renato Dasović koji je osvoji izvrsno 27 mjesto u konkurenciji od 100 trkača.

Nexe Team ekipa našla se ovaj vikend i u Sarajevu gdje je na utrkama 5, 21, i 42 km sudjelovalo preko 2000 natjecatelja iz 44 zemlje svijeta. Na polumaratonskoj utrci sudjelovali su Branko Begonja, Danijel Ikica, Tomislav Gall i Boris Abičić uz logističku potporu Borne Galla te su svi natjecatelji uspješno završili utrku gdje posebno treba istaknuti rezultat Daniela Ikice koji je polumaraton savladao u vremenu od 01:23:26. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Foto: Litice oko Virovitice, URT Nexe Team, Izvor: TV Našice