Novo prvenstvo, novi rekord člana URT „Nexe Team”-a Našice

Najperspektivniji mladi član našičke atletske udruge „Nexe Team“ Emanuel Puhanić i ovog je vikenda odradio svoju najbolju utrku u kratkoj atletskoj karijeri. Sezona dvoranske atletike vrlo je kratka i traje samo od kraja siječnja do početka ožujka pa se svi sportaši Hrvatskog atletskog saveza trude nastupiti na što većem broju natjecanja i samim time osigurati svoje mjesto na rang ljestvicama za tekuću sezonu.

Atletska staza u dvorani potpuno je drugačija od one na vanjskim stadionima, krug je duplo kraći te iznosi 200m, manji je broj traka, a samim time oštriji su i zavoji u krugu, uključujući i nagib u svakom ulasku i izlasku u zavoj, a vrlo je često i podloga je dosta tvrđa. Zbog takve konfiguracije staze, ustajalog zraka i rezultati na srednjim prugama su sporiji za oko 2 sekunde od onih trčanih vani.

Emanuel Puhanić postavio je novi osobni rekord

Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba održano je ove subote tijekom cijelog dana, ali bilo je to sve samo ne Prvenstvo Zagreba. Već na prijavnim listama vidjelo se da će ovo biti najmasovnije i najveće natjecanje atletske sezone. Došli su svi klubovi iz šire regije te je Prvenstvo dobilo i međunarodni karakter. Nastupilo je preko 50 klubova s oko 300 natjecatelja koji su se borili u 60 utrka u svim atletskim dvoranskim disciplinama.

Petnaestogodišniji Emanuel Puhanić, član našičke Udruge rekreativnog trčanja ovog se puta natjecao na duplo kraćoj distanci nego prošli vikend na Prvenstvu Hrvatske te je u utrci na 400m, u ovoj jakoj međunarodnoj konkurenciji Otvorenog prvenstva Grada Zagreba, zauzeo deveto mjesto u svojoj dobnoj skupini s rezultatom 56.67 što je njegov novi osobni rekord popravljen za cijele dvije sekunde, a samim time je zauzeo i odlično 13. mjesto svih vremena ove godine u dobi do 18 godina Hrvatskog atletskog aaveza.

Ovo spuštanje rezultata te podizanje na rang ljestvicama svih najboljih rezultata u Republici Hrvatskoj dokazuje Emanuelovu predanost u radu kao i veliku potporu Kluba, grada Našica i tvrtke Nexe te uz njihovu veliku pomoć i pomoć roditelja, ovaj mladi sportaš ima vrlo veliki potencijal koji će se tek vidjeti nakon par godina neprekidnog upornog rada. Novo natjecanje za Puhanića održat će se već idućeg vikenda ponovno u Zagrebačkoj atletskoj dvorani na Velesajmu gdje će nanovo pokušati otrčati svoju najbolju utrku u disciplini koju još do sada nije trčao, u seniorskoj konkurenciji na 600m.

Tekst: Nikola Borić; Foto: URT „ Nexe Team” Našice

Izvor: TV Našice