URT „Nexe Team“ i ovaj vikend ostvario dobre rezultate

Valbandon je prošle subote bilo mjesto održavanja humanitarne memorijalne utrke u spomen na policijskog službenika Ivana Todorića. U sportskom duhu oko 300 sudionika humanitarne utrke i njihovih navijača prisjetilo se Ivana koji je bio djelatnik Policijske postaje Pula – Pola i koji je prije pet godina, 22. rujna, stradao u prometnoj nesreći prilikom dolaska na posao. Stradao je u policijskoj odori uz koju je odrastao kao dijete policijskog službenika, a koju je i sam s ponosom nosio.

Trkači su se natjecali u kategorijama građana i policije, a najviše njih odlučilo je iskušati svoje trkačke sposobnosti na dužoj stazi od 11.300 metara. Za one koji više vole kraće staze ili su jednostavno željeli prošetati, organizatori su pripremili i utrku dužine od 2.209 metara, koja se referirala na datum Ivanove pogibije. Na kraćoj stazi u kategoriji policijskih službenika uvjerljivu pobjedu odnio je član URT „Nexe Team”-a Našice i djelatnik PUZ-a Jurica Fapali.

Početak listopada obilježila je utrka „Podunavlje trail

Više od 220 domaćih i inozemnih natjecatelja sudjelovao je u subotu u jedinstvenoj utrci Vukovarskih 198, kojoj je cilj u što kraćem vremenu pretrčati 198 stepenica vukovarskog Vodotornja, jednog na simbola otpora Vukovaraca u Domovinskom ratu. Svaki natjecatelj, a bilo ih je prijavljenih 229, kreće od podnožja Vodotornja te trči uz 198 stepenica i na kraju pretrčava i 200 metara memorijalne staze. Cilj je doći do samog vrha Vodotornja kada svaki od natjecatelja završava utrku dodirivanjem jarbola s hrvatskim stijegom. Za našičku Udrugu rekreativnog trčanja nastupio je Filip Malenica i osvojio odlično 7. mjesto.

Početak listopada obilježila je utrka „Podunavlje trail“ na kojoj su natjecatelji morali savladati put od centra Erduta preko znamenitosti Dalj planine do Aljmaša i ušća Drave u Dunav i nazad uz obalu Dunava i vinograda do kurije Adamović. Organizator je ponudio tri utrke: 24 km, 12km i 5 km. Na utrci od 12 km vrlo uspješno su nastupili članovi URT „Nexe Team“-a Našice – Mijo Benković je osvojio 9. mjesto dok je Boris Abičić, kojemu je ovo bila i prva službena trail utrka, osvojio 45 mjesto.

Izvor: TV Našice