URT „Nexe Team” Našice nastavlja s dobrim rezultatima

Sedmo izdanje Zagrebačkog proljetnog cenera održalo se 16. ožujka 2024. godine. Kao i do sada, trčala se dječja utrka te utrke na 5 i 10 kilometara. Na ovoj prekrasnoj i vrlo brojnoj utrci sudjelovali su članovi URT „Nexe Team“ Našice, a Damir Kubinčan je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojio treće mjesto na utrci od 10 km. Ovo je samo nastavak niza dobrih rezultata nakon što je Damir prije dva tjedna sudjelovao na prvenstvu Hrvatske u našičkoj štafeti 4X25 km koja je osvojila drugo mjesto.

Na stazi u Zagrebu našli su se Sandra Andrašek i Zoran Trninić koji su uspješno istrčali utrke od 5 i 10 km, a kćerka Rita uspješno je istrčala dječju utrku te svojim nastupom za „Nexe Team“ na najljepši način uspješno završila natjecateljsku subotu.

Omanovac Trail utrka je od 23 kilometra s tisuću metara elevacije

Povodom Dana Grada Pakraca 17. ožujka održan je Omanovac trail – trkački događaj na obroncima Psunja sa startom kod planinarskog doma Omanovac, a organizatori su bili Pakračani Sendi Štrbac i Stijepan Matijašević – Stipo. Veliku pomoć pružili su i članovi Biciklističkog kluba Titan, Jure Rosić te Marko Ljevar, a na raspolaganju su bili članovi Mazatora, trkačkog kluba čije boje brane Sendi i Stipo. Brojna ekipa „Nexe Team“-a uputila se prema Omanovcu sa ciljem druženja, sportskog nadmetanja ali i pružanja potpore sportskoj prijateljici, ultramaratonskoj reprezentativki Sendi Štrbac kojoj je nezaobilazna stanica Nexe Croatia Backyard Ultra i gdje će se i ove godine pojaviti sa svojim timom.

Na put u Omanovac krenuli su Martina Jozanović, Sandra Andrašek, Zoran Trninić, Darko Dolovski, Renato Dasović, Božidar Smokrović i Tomislav Gall te potpora navijači i logistika – Ksenija Dolovski, Dejan Šoufek, Rita Andrašek i Ema Dolovski. Omanovac Trail utrka je od 23 kilometra s tisuću metara elevacije te Utrka građana (kružna staza XC Kuna) – 7,4 kilometra sa 164 metara uspona. Na utrci građana našli su se Martina Jozanović, Sandra Andrašek, Zoran Trninić i Tomislav Gall koji su uspješno savladali blatnu stazu uz poneki pad i uganutu nogu ali su svi trkači sretno i sa osmijehom ušli u cilj. Poseban dobitak Nexe Team-u je Martina Jozanović koja se nakon teške ozlijede prošle godine i dugotrajne rehabilitacije ponovno vraća u trkačke vode.

Na zahtjevnoj stazi od 23 km našli su se Renato Dasović, Darko Dolovski i Božidar Smokrović a uvjerljivu pobjedu ispred vrlo jake konkurencije odnio je Renato Dasović koji još jednom potvrđuje izvrsnu formu a kao peti u cilj ulazi i odlični Darko Dolovski. Božidaru Smokroviću ovakav tip utrke bio je izazov s obzirom da nije trčao trail utrke te je uspješno završio utrku na 25 mjestu.

Nexe Team nije zaobišao ni Đurđenovac – na utrci polumaraton Branko Begonja osvojio je 36. mjesto (prvo mjesto u svojoj starosnoj kategoriji), Mijo Benković 54. mjesto (treće mjesto u svojoj starosnoj kategoriji) te Nikola Malenica 23. mjesto (9. mjesto u svojoj starosnoj kategoriji). Rekreativnu utrku od 5 km uspješno je završio Matija Horvatek. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Foto: URT „Nexe Team“ Našice

Izvor: TV Našice