Veliki uspjeh Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team” Našice na tradicionalnoj Polojskoj utrci u Slavonskom Brodu

Udruga rekreativnog trčanja u subotu je sudjelovala na tradicionalnoj Polojskoj utrci u Slavonskom Brodu, 7. po redu. Utrka je okupila oko 300 sudionika iz svih dijelova Hrvatske, a i šire, u disciplinama na 50 i 100 km te na štafetnim utrkama od 50 i 100 km. Ovogodišnja Polojska ultra je ujedno i Prvenstvo Hrvatske na 50 i 100 km, kako pojedinačno tako i ekipno.

Po prvi puta Našičani su na prvenstvu RH imali oformljenu štafetu u utrci 4×25 km koja je postigla izniman rezultat osvojivši drugo mjesto, a sportska bitka vodila se gotovo do zadnjeg kilometra. Ovaj put trkači iz AK Varaždin bili su bolji i zasluženo pobijedili, a za našički tim nastupili su Damir Kubinčan, Darko Dolovski, Renato Dasović i Miroslav Marković.

Našičani su proslavili ovaj veliki rezultat uz zapaljene bengalske vatre i pjesmu

Izniman rezultat ostvario je i Dejan Šoufek istrčavši utrku na 100 km i to u situaciji kada se ozlijedio već na prvim kilometara. Boreći se sa svim problemima na stazi Dejan je izdržao i završio ovu tešku i iznimno zahtjevnu utrku. Nexe Team imao je i svoje dvije ultramaratonke na stazi te su još dva dobra rezultata ostvarile Ivana Devald i Borislava Lehki istrčavši utrku na 50 km. Uz brojnu logistiku, prijatelja iz drugih klubova i rodbinu, Našičani su proslavili ovaj veliki rezultat uz zapaljene bengalske vatre i pjesmu. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Foto: URT „Nexe Team“ Našice

Izvor: TV Našice