URT „Nexe Team” Našice obilježio 32. obljetnicu akcije „Baranja”

Nakon dva uspješna izdanja i ove je godine u Đurđevcu prošle subote održana utrka Hrvatska Sahara trail i to po prvi puta kao dio KontinenTrail lige – Trail lige centralne Hrvatske. Natjecatelji su imali izbor natjecati se na stazama duljine 5,7 km, 17,2 km i 27 km te Canicross utrci duljine 5,7 km. Start i cilj utrke su bili ispred srednjovjekovne utvrde Stari grad. Na utrci duljine 5,7 km nastupio je član URT „Nexe Team” Našice Matija Fapali koji je među 194 natjecatelja osvoji izvrsno treće mjesto i tako je nastavio niz ovogodišnjih odličnih rezultata našičke Udruge rekreativnog trčanja.

Utrka se održala u spomen na 32. obljetnicu akcije „Baranja” i trčalo se od Spomen obilježja „Sveto hrvatsko tlo” u Belom Manastiru do spomen obilježja pripadnicima 107. brigade na nasipu kod Belišća u duljini od 19 kilometara. U akciji, 3. travnja 1992. godine, u kojoj se pokušao osloboditi tzv. baranjski trokut, poginulo je 15 pripadnika 107. valpovačke brigade HV-a.

Središnji dio obilježavanja  obljetnice akcije Baranja bio je mimohod od Mosta 107. brigade do spomenika u Baranji, gdje je uslijedio svečani protokol polaganja vijenaca gdje se među uzvanicima nalazio i gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba koji je dočekao našičke trkače, a podršku maratoncima dala je i direktorica TZ Našice Ines Resler.

Izvor: TV Našice