URT „Nexe Team” uspješan na Feriviju i Krakowu

U subotu, 13. 4. 2024. godine, s početkom u 9 sati, Osijek je bio domaćin dvadesetog izdanja Osječkog Ferivi polumaratona. Organiziran od strane Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek, ovaj sportski događaj okupio je brojne trkače i zaljubljenike u trčanje na Trgu Ante Starčevića, mjestu starta i cilja utrke. Nastupilo je oko 1.500 trkač(ic)a koji su mogli birati odgovarajuću disciplinu, pa je osim glavne polumaratonske utrke u dužini od 21,1 kilometara ulicama grada, još jednom ponuđena i popularna 5-kilometarska utrka „Jel’ trčiš, lega?“ te štafetne utrke 3 x 7 km kao i Ledo dječja utrka i Dadatlon – utrka za očeve i djecu.

Najzanimljivija utrka, polumaraton na startu je imala 797 natjecatelj(ica), Štafetna utrka 3×7 km okupila je 14 muških kombinacija iz naših gradova i šest ženskih dok se kao i prijašnjih godina, vrlo primamljivom pokazala utrka na pet kilometara, pod nazivom „Jel’ trčiš, lega?“ uz sudjelovanje čak 405 sudionika Nexe Team nije propustio ovaj događaj ponovno ostvarivši odličan rezultat. Na utrci polumaraton sve bolji Miroslav Marković u svojoj kategoriji osvojio je 3. mjesto dok je na utrci na 5. kilometara u kategoriji Nikola Biter osvoji izvrsno prvo mjesto.

Juniorka Klara Kolarić ponovno na postolju

Iz URT-a „Nexe Team” Našice posebno ističu rezultat mlade polaznice škole trčanja Klare Kolarić koja se, nakon postolja na utrci u Feričancima, natjecala na utrci sa svojim vršnjacima i gdje je u konkurenciji od 177 žena osvojila 31. mjesto, a u svojoj kategoriji ponovno se našla na postolju osvojivši 3. mjesto. Od članova našičke Udruge rekreativnog trčanja Darko Dolovski istrčao je odličan rezultat na polumaratonu osvojivši 5. mjesto u svojoj kategoriji, Božidar Smokrović ostvario je 35. rezultat u svojoj kategoriji dok je Renato Dasović ovaj put morao odustati s obzirom na zdravstvene probleme koji su se pojavili na 13 km, a do tada je vrlo brzo trčao u skupini prvih 30-tak trkača. Uz stalno prisutnu logistiku i potporu timu Marinu Lozić, Matiju Subotičanaca, Kseniju Dolovski, Emu Dolovski i Tomislava Galla, članovi URT-a „Nexe Team“ proslavili su odličan rezultat zajedničkim druženjem u Baranji.

Članovi URT „Nexe Team“-a trčali i u Poljskoj

Nexe Team Našice zastupa svoj Grad i Županiju u drugim državama, a svog predstavnika imao je i na maratonu u Poljskoj koji se održao 14. 4. 2024. godine u Krakowu. Po izuzetno teškom i sparnom vremenu Branko Begonja uspješno je istrčao dionicu od 42,195 km sa vrlo dobrim osobnim rezultatom i time je zaključen još jedan uspješan vikend URT-a „Nexe Team“ Našice. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Foto: URT „Nexe Team“, Ferivi polumaraton, Izvor: TV Našice