URT „Nexe Team“ Našice od Šibenika do Ljubljane

Omiljena atletska utrka u čast Dražena Petrovića po sedmi put održana je u Šibeniku gdje se trčanjem sjećamo našeg legendarnog kapetana Dražena Petrovića. Ove godine, točno na njegov rođendan, u subotu 22. listopada 2022. na Šibenskoj rivi startala je utrka na 10 km, a boje URT „Nexe Team Našice” branila je Martina Jozanović koja je unatoč zdravstvenim problemima uspješno istrčala utrku.

U isto vrijeme održan je Barać Forest Trail – utrku organizira Atletski klub Plitvice u suorganizaciji i pod pokroviteljstvom Javne ustanove Baraćeve Špilje i to na jedinstvenom lokalitetu čiji naziv nosi i sama utrka. Barać Forest Trail nudi trčanje uz špilje, izvore, potoke i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Na utrci Zerca trail u dužini od 7,5 km članica URT „Nexe Team“ Našice Suzana Brlek osvojila je izvrsno drugo mjesto u vrlo jakoj konkurenciji.

U organizaciji Udruge Motiv, a uz pokroviteljstvo Turističke zajednice i Grada Slatine, u subotu 22. 10. 2022. je u Slatini održan poznati Popišanac Trail i Canicross, te ujedno i 6. kolo Slavonsko – baranjske Trail lige. Na ovome, 7. po redu popularnom “Popišancu” natjecalo se u tri kategorije: Dugi Popišanac (25 kilometara), Kratki Popišanac (15 kilometara) i Canicross Popišanac (6,5 kilometara). Na ovoj utrci za URT „Nexe Team” Našice uspješno su nastupili Mijo Benković, Igor Topalović, Margareta Ibriks i Ivan Stojaković.

Prava trkačka poslastica održana je 23. 10. 2022. godine u Ljubljani gdje se održao Volkswagen Ljubljanski maraton. Među nekoliko stotina trkača iz cijelog svijeta polumaraton su uspješno istrčali članovi URT „Nexe Team“ Našice Mario Pavičić i Zoran Trninić uz logističku potporu svojih obitelji, ali i članova URT-a Martine Pavičić i Sandre Andrašek.

Također je u organizaciji našičke Udruge rekreativnog trčanja ovaj vikend održan i pokazni biciklistički trening za mlade polaznike škole trčanja pod stručnim vodstvom trenera Mirka Kruljca – Gliše koji je završio zajedničkim druženjem roditelja i djece na vikendici na Tavancu.

foto: URT „Nexe Team” Našice
Izvor: TV Našice