2. Memorijalni ultramaraton 132. brigade HV-a s ciljem da se ne zaboravi

U sklopu proslave 31. obljetnice ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice-Orahovica, 30-ak trkača iz cijele Hrvatske danas je sudjelovalo na 2. Memorijalnom ultramaratonu 132.brigade Hrvatske vojske, dugom 52 kilometra. Start je bio kod spomen-obilježja hrvatskim braniteljima u Ivanovcu, a cilj spomen-obilježje “Uskrsla Hrvatska” u središtu našeg grada gdje su sudionici, zajedno s gradonačelnikom Krešimirom Kašubom, zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje.

-Bilo je jako lijepo. Start je bio u podne u Ivanovcu, imali smo prekrasan dan i jako smo sretni zbog ovog događaja. Cilj je ovog Memorijalnog ultramaratona 132. brigade HV-a poslati poruku da hrvatski branitelji nikada ne smiju biti zaboravljeni. Mi trčanjem evociramo te uspomene pod geslom “Trčimo da se ne zaboravi!” – rekao je predsjednik URT “Nexe Team” Tomisav Gall.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba zahvalio je trkačima na sudjelovanju, a  URT “Nexe Team” na organizaciji ovog Memorijalnog ultramaratona.

-Ove godine je 2. Memorijalni ultramaraton, povod je 31. obljetnica ustroja 132. brigade HV-a, a cilj promicanje istine o Domovinskom ratu. “Nexe Team” je primjerena udruga koja tijekom godine ima niz takvih događanja. Naša 132. brigada ima 59 poginulih, više od 200 ranjenih i više od 6.000 branitelja koji su tijekom rata prošli kroz brigadu. Obilježavanje 31. obljetnice ustroja brigade počelo je Memorijalnim ultramaratonom, a središnje događanje bit će 19. listopada na Trgu dr. Franje Tuđmana pa pozivam sugrađanke i sugrađane da dostojanstveno obilježimo taj dan – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

tekst i foto: N.Pavlus
Izvor: Radio Našice