URT „Nexe Team” Našice uredio oštećeni dio staze na Lapovcu – Nexe Croatia Backyard Ultra može početi

Vrijedni članovi URT „Nexe Team”-a Našice jučer su dovršili glavninu uređivanja staze na Lapovcu kako bi se u što boljim uvjetima mogla održati Nexe Croatia Backyard Ultra koja starta u petak, 30.06.2023. godine.

Staza u šumskom dijelu s tzv. „Makloševačke strane” bila je u iznimno lošem stanju zbog erozije, sječe i donedavnih poplava, ali volonteri i trkači našičke Udruge rekreativnog trčanja, kroz nekoliko radnih akcija uspjeli su je osposobiti što je izazvalo zadovoljstvo trkača i biciklista koji su se jučer našli na stazi.

Tijekom narednog tjedna još jedan manji dio staze će se pokositi te ista označiti, ali našička Udruga poziva trkače, bicikliste, hodače i rekreativce da već sada mogu stazu koristiti i uživati u prirodnoj ljepoti Lapovca jer smisao udruga je rad za dobrobit zajednice i Grada, a članove URT „Nexe Team”-a Našice posebno veseli što su na ovaj i način mogli doprinijeti boljoj kvaliteti života i bavljenju sportom u Gradu.

U isto vrijeme se drugi dio tima sa školom trčanja nalazio u Gradu gdje su izvršili prezentaciju nadolazeće Nexe Croatia Backyard Ultre za koju je prijavljeno preko 100 natjecatelja iz 10 zemalja, a za koju postoji iznimni interes. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Izvor: TV Našice