URT „Nexe Team” ponovno uspješan za vikend

U subotu, 27. travnja 2024. godine organiziran je Sportski weekend u Belišću, povodom obilježavanja Dana grada Belišće, grada papira i sporta, a koncipiran je od dvije zasebne kategorije – trčanja, cestovno „Belišćanski cener – utrka kružnih tokova” i trail „Jugovača trail – reciklaž”, s tri težinske kategorije. Cilj je povezati cestovno trčanje kroz urbanu sredinu i trail trčanje kroz prirodne ljepote. Natjecatelji mogu sami izabrati u kojoj kategoriji žele nastupiti i slijedom toga izabrati jednu ili obje utrke ovog jedinstvenog trkačkog eventa.

Utrku na 2,5 km za djecu otvorio je Luka Zubaj, polaznik škole trčanja URT „Nexe Team“ Našice koji je uz tempo 5:12 min/km uvjerljivo pobijedio sve vršnjake i vršnjakinje, ali i nešto starije. Na utrci od 10 km nastupili su Alen Dado, Božidar Smokrović, Daniel Ikica i Tomislav Gall. U zaista jakoj konkurenciji sudionici su svjedočili vrlo brzoj utrci gdje treba izdvojiti sedmo mjesto Daniela Ikice u tempu 3:50 min/km dok su ostali trkači „Nexe Team”-a uspješno završili utrku s vrlo dobrim osobnim rezultatima. Na utrci od 5 km nastupio je Branko Begonja koji je u muškoj konkurenciji zauzeo odlično 5. mjesto.

U 13,00 sati startala je Jugovača trail gdje se pojavila polaznica škole trčanja Klara Kolarić koja je na utrci od 11 km u seniorskoj konkurenciji osvojila izvrsno 3 mjesto. Na istoj stazi na postolje se popeo i Branko Begonja osvojivši također treće mjesto dok je Daniel Ikica ponovio rezultat s cestovne utrke utrčavši u cilj kao sedmi.

Škola trčanja „Nexe Team“ ostvarila izvrsne rezultate

Posebno treba istaknuti rezultate mladih polaznika škole trčanja „Nexe Team” Luke Zubaja koji ima samo 10. godina i pokazuje vidni rezultatski napredak u trčanju te mlade Klare Kolarić kojoj je ovo treći službeni nastup nakon Feričanaca i Osijeka i koja je na svim natjecanjima osvojila postolje što je pokazatelj dobrog, kontinuiranog i ozbiljnog rada polaznika škole trčanja i njihove trenerice Marine Lozić.

„Nexe Team“ i u Osijeku

U isto vrijeme u Osijeku GSSR „Sport za sve“ Osijek, Akademija za umjetnost i kulturu (AUK) i Zajednica osječkog sporta zajedničkim snagama organizirali su gradsku utrku „Osječki meandar“, memorijalnu utrku koja se održava u sklopu akcije „Zdravko je krenuo“, a povodom Dana Julija Knifera, počasnog građanina Osijeka i jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća. Na utrci od 4 km uspješno je nastupio član URT „Nexe Team“ Našice Boris Abičić. Na stadionu Gradski vrt održan je „miting otvorenja sezone“ gdje je nastupio je na 800 metara Emanuel Puhanić koji je u konkurenciji od pet trkača u cilj došao kao četvrti.

Odličan rezultat Renata Dasovića na brdskoj utrci

Nedjelja 28. 4. 2024. godine bila je rezervirana za 5. brdski maraton „ Ivanec-Novi Marof“. Na ovoj izuzetno teškoj i zahtjevnoj stazi u dužini od 42 km na koju dolaze ponajbolji brdski trkači i reprezentativci našao se i član URT „Nexe Team”-a Našice Renato Dasović koji je uspješno savladao sve prepreke i u konkurenciji od 123 natjecatelja u cilj došao kao 23. Za ekipu URT „Nexe Team” Našice nema previše odmora jer će već 1. 5. 2024. godine trčati memorijalan polumaraton Novska – Okučani u spomen na vojno – redarstvenu operaciju „Bljesak”.

Foto URT Nexe Team, „Osječki meander”, Izvor: TV Našice