Održana redovna godišnja izvještajna Skupština Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team” Našice

Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team” Našice, jučer (20. 4. 2024.g.) održala je godišnju izvještajnu Skupštinu, koja se odvila u Gradskoj vijećnici, a njoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, direktorica TZ Grada Našice Ines Resler, Vanja Prošić, županijski vijećnik Osječko – baranjske županije te predsjednici prijateljskih udruga i drugi uvaženi gosti. Cilj jedne od najvećih našičkih udruga je kontinuirano promicanje trčanja u sportskom, memorijalnom i humanitarnom karakteru.

Brojni projekti u planu

Predsjednik Našičke Udruge rekreativnog trčanja Tomislav Gall, nakon što je pozdravio okupljene, podnio je izvješće o aktivnostima i radu za proteklu godinu.

„Zadovoljni smo iznimnim odazivom naših članova i gostiju iz Sunje, uključujući i predstavnike lokalne vlasti. Smatram da su naši dosadašnji rezultati izuzetno dobri, što je rezultat podrške koju dobivamo od lokalne zajednice tijekom godina. Naš tim kontinuirano sudjeluje u obilježavanju domovinskih utrka u spomen na hrvatske branitelje, dok se istovremeno ponosimo i postignućima naših natjecateljskih ekipa. Ove godine smo postali viceprvaci Hrvatske u štafeti na 4 puta 25 kilometara, a također smo organizirali i uspješnu highlander utrku na jezeru Lapovac – NEXE Croatia Backyard Ultru koja se nalazi u kalendaru Hrvatskog atletskog saveza. Ona je ove godine privukla rekordan broj natjecatelja čak preko 200 trkača iz 11 zemalja, a utrka će se održati 29. lipnja. Ponosni smo na postignuto, ali isto tako svjesni da uvijek postoji prostor za napredak. Nadamo se da ćemo nastaviti razvijati naše aktivnosti i biti još bolji i kvalitetniji u budućnosti.” – izjavio je predsjednik Gall.

Financijsko izvješće podnijela je tajnica Udruge, Marina Lozić, dok je izvješće nadzornog odbora prezentirao Borna Gall. Na dnevnom redu našlo se nekoliko važnih točaka, među kojima je bio plan i program rada Udruge za 2025. godinu, uz detaljan financijski plan i prijedlog raspodjele sredstava. Posljednja točka dnevnog reda odnosila se na izmjene i dopune statuta, unutar kojeg je posebno istaknuto uvođenje praćenja skupština putem video konferencije. Sukladno izmjenama Zakona o sportu, usvojene su i izmjene statuta, a sve točke dnevnog reda jednoglasno su prihvaćene, što svjedoči o složnosti članova i njihovoj spremnosti za daljnji razvoj Udruge. Nakon završetka službenog dijela skupštine, istaknuto je iznimno zalaganje i osobni uspjesi pojedinaca unutar Udruge. Stoga je odlučeno da će titulu počasnog člana primiti Duško Štrbac, kao priznanje za njegov doprinos ostvarivanju ciljeva URT „Nexe Team”-a. Također, u ime Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Grada i same Udruge, dodijeljeno je počasno izdanje monografije 57. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde Sisak „Marijan Celjak”.

URT „Nexe Team” uspijeva odgajati mlade u sportskom duhu

I ove godine je nastavljena suradnja između URT „Nexe Team” Našice te Grada Našica pa je tako skupštini nazočio i gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je čestitao Udruzi na kvalitetnom radu i mnogobrojnim aktivnostima.

„Na večerašnjoj Skupštini bilo je važno istaknuti njihovu ulogu u promicanju istine o Domovinskom ratu kroz memorijalne utrke. Ponosni smo što su članovi Udruge, uz podršku prijatelja iz Sunje, načelnika i predstavnika braniteljskih udruga, aktivni sudionici ovih važnih događanja. Posebno me veseli što svojim humanitarnim radom, ali i kroz školu trčanja, doprinose odgoju naše mladeži u duhu zdravog života i promicanju istine o povijesti našeg kraja.” – istaknuo je gradonačelnik. Posebno se zahvalio predsjedniku Udruge, gospodinu Galu, na njegovom trudu i angažmanu u promicanju sportskih vrijednosti te istine o Domovinskom ratu. „Njihova aktivnost također doprinosi i turističkoj ponudi grada Našica, posebno kroz organizaciju događaja poput NEXE Croatia Backyard Ultre, prvog takvog događaja u Hrvatskoj, koji je upravo ovdje održan zahvaljujući Nexe Team-u. Trend kontinentalnog turizma sve više dobiva na važnosti, a naši trkači, biciklisti i planinari su temelj te turističke priče.” – dodao je gradonačelnik. Na kraju je naglasio kako Grad Našice snažno podupire rad Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team” te kako će i dalje stajati iza njihovih aktivnosti i inicijativa.

Foto: A. Koš, Izvor: TV Našice