URT „Nexe Team“ Našice istrčao polumaraton „Putevima sibinjskih žrtava“

Članovi URT „Nexe Team“ Našice Tomislav Gall, Mato Pauković, Darko Dolovski, Božidar Smokrović i Nikola Biter dana 19.02.2023. godine sudjelovali su na 9. polumaratonu imena „Putevima sibinjskih žrtava“.

Memorijal su organizirali Općina Sibinj i Trkači kluba Brace iz Slavonskog Broda povodom Dana Općine Sibinj i 88. obljetnice sjećanja na sibinjske žrtve, odnosno događaj koji je trajno obilježio sibinjski kraj sve do današnjih dana. Stazu dugu 21 kilometar, od Jakačine Male do Sibinja trčalo je 50-ak maratonaca iz cijele Hrvatske a pred ulazom u cilj kod spomenika Sibinjskim žrtvama u Sibinju, pridružila mladež i djeca iz Osnovne škole Sibinj.

Održan je i Ensophia Krndija trail

Ovo je jedna od najmasovnijih memorijalnih utrka u Hrvatskoj te su trkači svojim sudjelovanjem podsjetili i na stradanje osmorice nevinih Hrvata, stanovnika Odvoraca u veljači 1935. godine mučki ubijenih od strane žandarmerije Kraljevine Jugoslavije, prije punih 88 godina. Po završetku utrke na svečanoj večeri uručene su predstavnicima udruga, klubova i društava te pojedincima prigodne zahvalnice

U organizaciji SRK Baraber u mjestu Gazije, dana 18.02.2023. godine održan je Ensophia Krndija trail. Ova utrka, je ujedno i prvo kolo Slavonsko – Baranjske trail lige u 2023. godini. Na stazi dužine 12 km za URT „ Nexe Team“ Našice u vrlo jakoj konkurenciji od 68 natjecatelja nastupio je Mijo Benković koji je zauzeo odlično 10 mjesto.

Foto: Općina Sibinj, SRK Baraber, URT „Nexe Team“ Našice | Izvor: TV Našice