URT “Nexe Team” Našice organizira do sada najveći trkački spektakl

Udruga rekreativnog trčanja “Nexe Team” Našice, održala je godišnju izvještajnu skupštinu, koja  se odvila u njihovim prostorijama, a njoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, direktorica TZ Grada Našica Ines Resler, predsjednik Sportske zajednice Nikola Antolović te predsjednici prijateljskih  udruga i drugi uvaženi gosti. Cilj jedne od najvećih našičkih udruga je kontinuirano promicanje trčanja u sportskom, memorijalnom i humanitarnom karakteru.

Brojni projekti u planu

Prema riječima predsjednika URT “Nexe Team” Našice Tomislava Galla cilj jedne od najvećih našičkih udruga je kontinuirano promicanje trčanja u sportskom, memorijalnom i humanitarnom karakteru.

“U protekloj godini bili smo iznimno uspješni i vrlo dinamični. U novoj godini započeli smo brojne nove projekte, a čekaju nas i novi izazovi. Kontinuirano radimo na organizaciji i planiranju ovogodišnjeg Nexe Croatia Backyard-a koji prema svemu sudeći će biti najveći do sada. Oduševljeni smo jer je utrka postala uistinu prepoznatljiva pa nam se tako javljaju brojni trkači iz Francuske, Italije, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja. Mislim da ćemo imat veliki događaj ove godine na jezeru Lapovac. Po Memorijalnim maratonima smo prepoznati, a uskoro počinje i ta priča koja je sada u organizaciji.” – istaknuo je Gall te dodao da će za “Nexe Team” ova godina biti iznimno zanimljiva.

URT “Nexe Team” uspijeva odgajati mlade u sportskom duhu

I ove godine je nastavljena suradnja između URT “Nexe Team” Našice te Grada Našica pa je tako skupštini nazočio i gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je čestitao na radu Udruge.

“Čestitam vam na zajedništvu, radu, trudu kao i na promociji zdravog života. Pohvalio bih veliki niz aktivnosti Udruge koja broji zaista, ogromnu količinu odličja što je gotovo nevjerojatno za ovako mladu udrugu.  Važno je za istaknuti kako URT “Nexe Team” radi s djecom i mladima, a svi znamo kako je danas mladež teško animirati, no oni to uspijevaju – uspijevaju ih odgajati u sportskom, zdravom duhu. Također, svojim memorijalnim utrkama uvelike rade na promicanju istine o Domovinskom Ratu. Moram izdvojiti i Nexe Croatia Backyard, utrka koja je postala prepoznata u Republici Hrvatskoj. Taj ultramaraton radi jako veliku promidžbu našeg grada. Naglasio bih kako je Našice grad sporta i udruga, a takav će i ostati. Iz financijskog izvješća se vidi da jako pažljivo raspolažu sa sredstvima koja osim iz gradskog proračuna, dolaze od velikog broja sponzora.” – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Ivana Devald nova je dopredsjednica Udruge

Do sada je funkciju dopredsjednice udruge obnašala direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler, a za novu dopredsjednicu izabrana je Ivana Devald koja se zahvalila na na jednoglasnom izboru za dopredsjednicu.

„Za udrugu Nexe Team govore njihova djela, utrke, organizacija brojnih događanja, ali i zavidni rezultati. Udruga je uspjela narasti toliko da ima mnoštvo članova, ne samo iz Našica i Osječko – baranjske županije, nego i iz cijele Hrvatske. Turističke zajednica će pomoći u organizaciji ovogodišnje utrke Nexe Croatia Backyard za koju postoji velika zainteresiranost i koja je u protekle dvije godine postala internacionalna i prepoznata u svijetu” – rekla je Ines Resler.

Predsjednik Sportske zajednice Nikola Antolović istaknuo je da je URT “Nexe Team” Našice jedna od najaktivnijih udruga u gradu. Pohvalio je rad Udruge i obećao punu podršku Sportske zajednice Grada Našica.

Izvor: TV Našice